hur full var du igår?

hur full var du igår?
hur full var jag igår?
det är väl egentligen det jag undrar.

fredag.

läs det här för beskrivning om hur man är ett pretto indie-kid:
jag lyssnar på hello saferide och dricker chai-te, har en klassiker av voltaire som jag ska sträckläsa ikväll, förmodligen i sängen där jag ska sitta i mina sextiotalsmönstrade lakan som är röda och från åhlens. dessutom kommer min svarthåriga pojkvän hit och ska laga vegetarisk mat. som snacks har jag nyss ätit lite nötter. imorgon ska jag cykla till en second hand-affär för att kolla efter en fin skål att lägga frukt i.

omg!

nu till den stundande, och alltså inte helt direkta verkligheten:
min lärare gav oss en till (!) litteraturlista idag. fyra romaner och tre fackböcker till. nu ska vi läsa tretton romaner, tre metodböcker och två litteraturhistoriska verk på fem veckor. Följande böcker kommer att kunna diskuteras med mig då:

Candide av Voltaire
Den unge Werthers lidanden av Goethe
Resor i skriptoriet av Paul Auster
Främligen av Camus
Brott och straff av Dostojevskij
Sandmannen av E.T.A Hoffman
En herrgårdssägen av Selma Lagerlöf
Gullivers resor av Jonathan Swift (obs ej barnversionen :)
Therese Raquin av Zola
Mörkrets hjärta av J. Conrad
Förken Julie och Fadern av Strindberg
Doktor Glas av Hjälmar söderberg

Notera att det är tolv texter av män och en av en kvinna och det är hon på tjugan, och hon var inte feminist eller jämställdhetsförespråkare. Härliga ämne! härliga kursplansinstiftade genusperspektiv!

Imorgon ska jag dricka fancy french wine och snacka skit om män.

PS: Bytte nyss till Cat Power för skivan tog slut.


tenta.

nu har jag skrivit min tenta. jag skrev tretton sidor på 1 timme o 40 minuter. vet inte hur det gick. när jag lämnade salen satt alla, utom två som gick precis när man fick gå, kvar. bara o vänta o se om jag för första gången i min akademiska karriär får göra en omtenta eller ej.

under tiden tänker jag ägna mig åt förströelse.

shake-fucking-speare.

idag på min lektion gick folk igång i lyriska diskussioner om shakespeare. det var jobbigt. så här var det:
(obs: subjektiv och i allra högsta grad kryddad version, men inte mindre sann för det)
läraren: eftersom alla här inne vet allt om shakespeare och är värsta kulturtöntarna som bryr sig om sånt så ska vi prata om hans mest okända pjäser för alla kan ju redan allt om allt annat.
student 1: bla bla bla vadstena bla bla bla borggård.
student 2: när jag läste min speciella superkurs som jag har läst innan den här kursen och som bara handlade om shakespeare så var det så här. bla bla bla.
läraren: ja det är ju en tolkning av det hela, är det någon som har en annan tolkning av det här verket som alla utom becca vet om att det finns och vad det handlar om och som vi inte läst på kursen.
student 3: bla bla bla jag har varit på så jälva många shakespeare-pjäser o massa gånger i globe-teatern.
läraren: jaha, hur var det då? Jag tycker det är fantastiskt att du har varit där.
student 3: bla bla bla bla bla jag vet så jälva mycket vad jag tycker (och allt om shakespeare).
läraren: vi kan ju alla vara överens om att shakespeare är fantasisk att läsa och när det är bra famfört så är hans pläser 3 timmars fröjd. För det vet ju alla för alla vet ju allt om shakesepare och har läst allt av honom.

Jag har aldrig läst något av shakespeare förutom den 1st sida som är i vår textantologi (och som var det vi skulle läsa i den här kursen). Jag har aldrig orkat kolla klart på roemo o julia med leonardo do caprio, jag vet inte vad hamlet handlar om och "en midsommarnattsdröm" låter som någo jävligt fjolligt och idiotiskt. och jag har aldrig varit på en teater i hela mitt liv som varade i tre timmar för jag har bara varit på teater frivilligt en gång om man räknar bort dom där om andra världskriget som man fick se i gympasalen på mellanstadiet. plus att jag aldrig varit intresserad av stört gammalt engelskt språk eller av historiska gamla gubbar.

Hur var det med elitismen och borgerligheten inom universitetsvärlden nu igen?

Egentligen är väl poängen att när ska man få reda på sådana här saker om inte i den litteraturvetenskapliga grundkursen?

becca får ett husdjur.

idag flyttar joel in hos mig. detta som ett resultat av att hans granne var full och somnade i duschen på golvbrunnen. polisen bröt upp hans ytterdörr efter att det rann vatten ut i trapphuset och ner för grannarnas väggar. då var hela hans lägenhet fylld med ca 2dm vatten över alla golvytor. nu är fem lägenheter totalförstörda och joels lägenhet luktar mögel, så dom måste bryta upp golvet i hallen och förmodligen vardagsrummet också.

detta har lett till att joel måste flytta. de andra hyresgästerna har fått ersättningslägenheter för att de inte kan bo i sina lägenheter men joels hyresvärd tyckte att han fick avgöra om han kunde bo där själv och eftersom att joel inte har någon hemförsäkring så måste han fixa boende själv. eftersom att byggjobbarna inte kan tala om hur lång tid det tar  förän i december så får han bo här så länge o sen se om han måste fixa ett studentrum eller liknande tillfälligt boende.

detta händer alltså mitt i min tenta-p och när joel måste göra två betygsavgörande duggor. han fick 2 dagar på sig att flytta ut. imorgon klockan 7 kommer dom o bryter upp golvet.

om man nu ska se det positivt så är det ju ganska mysigt att bo med någon som man tycker om. jag får halva hyran betald av joel och jag slipper vara ensam vid tråkiga grejer som t.ex. matlagning. det känns egentligen inte alls så dåligt, bara stressande och olägligt eftersom jag ligger grymt mycket efter med mitt tentaplugg. men jag tycker ju om joel, så det är nog ingen fara.

om nån känner ett överväldigande behov av att hjälpa till så kan den få skaffa en bil o hjälpa till att flytta joels dator nästa vecka. annars är ju en klapp på axeln (på karln inte på mig) en bra idé.

nu ska jag gå o tömma en hylla i garderoben och diska min tandborstmugg.

PS: HUR STÖRANDE ÄR INTE DEN DÄR SJ-reklamen. är dom helt dumma i huvet eller? DS

girl style now.

Idag har jag bara gått ut för att handla mat. Resten av dagen har spenderats med att försöka skriva en textanalys av en medeltidstext som handlar om en jonglör som spelar tärning med sankte per om alla helvetets själar. textanalys är kul tills man får prestationsångest.

om en vecka fyller jag 23. det känns som en wierd ålder att vara. kanske för att det är ett primtal och man spontant känner obehag inför dem eller för att det är närmare 25 är 20. eller så är det för att man typ inte kan ha ett blow-out party för att man fyller något så värdelöst som 23. jag tror jag ska gå och klippa mig som födelsedagspresent till mig själv.

igår åts det soppa hos malin o fä o sen var vi på studentbion. det har visats många filmer nu men ändå inte så många bra. undrar om jag ska köpa kort till nästa termin. det kanske iofs beror på utbudet. igår visades i alla fall filmen "once" som var a whole lot of singer songwriter and not a whole lot of berättelse. pojke möter flicka o blir kär osv. osv. efter att ha läst typ tvåhundra texter på det temat blir man rätt trött på det.

jag och evelina diskuterade hur fucked up just det är. i vår antologi är typ 90% av författarna män och typ alla texter handlar om att relationerna mellan dessa män och kvinnor runtomkring är jobbiga. kanske hade bikini kill rätt när dom konstaterade att "they want us to think that to be a girl poet means you have to die". eller så var det som fä sa igår att "det handlar ju om att uttrycka sina känslor och vilken känsla kan vara starkare än hatet mot kvinnan". om inte annat så är det jävligt tröttsamt att höra en massa skit om kvinnor hit och kvinnor dit.

http://www.youtube.com/watch?v=bLYSWlVKbIE

jävla värld att gå åt helvete. man borde bränna något till marken.

ingenting.

idag har jag handlat på willys. det var soft att vara där på en förmiddag. inget folk som gick in i en. handlade två kassar mat för 250 spänn. det är billigt det.

efter det har jag gjort ungefär ingenting. eller ja, jag har kollat på tv, tagit en tupplur, ätit satsumas och skaffat en huvudvärk av denna understimulering. om det här var ett zelda-spel skulle det pip-pip-pip:a, så jävla slut på liv är det.

det värsta med det är att jag egentligen har massor att göra. textanalyser att skriva, disk att diska, saker att sy, det är bara det att jag inte har någon lust med något av det, således infinner sig den totala apatin.

ikväll ska jag på bio.

det är iofs ganska coolt att snart är världens mäktigaste man en svart man. hade ju varit grymt mycket coolare med en brud, dock. men ja, så kan det vara.

skolhelvete.

tydligen så tycker min skola som jag jobbar på att man som anställd inte ska få någon lön. jag går på universitetet mellan 8 och 5 varje dag och dom låser jobb-skolan klockan 4 på eftermiddagen. detta leder till att jag alltså inte kan lämna min lönerapport så att jag inte kan få betalt. vem kom på det här systemet? vem fan har tid att gå ner på stan för att göra skitsaker?

dessutom har jag fått veta att jag åter igen ska få göra min VFU på samma skola som innan. Vem fan vill bli utbildad på att bara undervisa utvalda elever på en jävla goddamn kommunal friskola? Det finns typ två invandrare på skolan och lärarna freakar ur så fort en elev svär i klassrummet. Vad hände med att få se riktiga problem i en riktig skola? Nej, det är för många som vill vara på de skolorna så nu får jag lägga ner typ tvåhundra tusen kronor på att vara orförberedd för vad som komma skall. Strålande!

Fucking jälva fitt-organisationer får mig att vilja bo på landet i en stuga utan el och bara äta bark och rötter.

norrköping.

jag är i norrköping. idag ska jag skaffa mig ett lånekort på norrköpings bibliotek och låna en bok. sen ska jag handla lite saker och laga god mat ikväll.

trosdagskvällen var nog det sämsta john doe jag har varit på. första bandet var ganska ok, om de inte hade spelat i typ en evighet och haft strobe-lampan på hela tiden. om man inte var epilleptiker innan så blev man det förmodligen. det var även fullt av gymnasieelever som var dryga och dumma i huvudet. 20årsgräns utan liu-leg för fan! det enda som var trevligt var att sätta sig med filosofistudenterna och diskutera filosofi. Dom använde ord som determinism, socialkonstruktivistisk och foucault. jag sa att jag inte trodde att människan hade någon fri vilja men att känslan av att man har valt fritt är essentiell för att folk inte ska balla ur. en höll med, resten tyckte att jag var dum i huvet.

igår åt vi pizza på trappan med dag och martina. känslan av fritidsgård var stark när joel och dag började spela pingis. vi spelade även uno och gick hem innan nio. det  här med att supa har blivit en väldigt ansträngande sysselsättning som tär på krafterna mer än förr. usch å fy. nu ska jag gå ner på stan.

RSS 2.0