hemma.

jag har varit hos mamma. där tog jag lite bilder som är typsika för eskilstuna:

stan från sjukhusfönstret 14:e vån.
mer stad.
änderna! det finns inga änder i linköping, typ.
från forsbron.
min gamla skola.
forsbron.
forskyrkan.

det var ett jävligt soft besök. jag lyckades att inte se någon jag hatar eller gå någonstans som jag inte gillar. bra jobbat säger jag.


avklara saker.

idag hade jag omtenta. det gick bra. idag ska jag avklara fler saker för att det ska kännas bra.
ikväll ska jag laga mat o se på film. jag är pank, det känns inte så farligt. back to the roots liksom.


sjuka grejer.

idag svimmade jag. det har jag gjort två gånger innan. en gång när jag typ 11 och skulle duscha. då hittade mamma mig intrasslad i duschraperiet som jag hade dragit ner av reflex. en gång var för några år sen.

idag hade jag i alla fall lektion om strindberg. det gick bra, min mentor kallade mig duktig, jag var nervös hela tiden men lyckades tydligen verka "som en naturlig talare". efter det gick jag hem och åt lite couscoussallad med bönor i. sen skulle jag på toa och innan tänkte jag hämta nått vid sängen. vaknar 3 timmar senare i en cp-ställning och undrar var jag är.

wtf! är det som händer.

nu är typ mina fingertoppar avdomnade och jag har världens jälva huvudvärk. är det det här som är migränattack? är det det här som är hjärncancer? fucking jälva fitt-kropp.

http://www.vardguiden.se/templates/Article.aspx?Articleid=3160

kul! nu måste jag typ röntga hjärnan eller ta epillepsipiller eller nått.

blä...

...för ryan air som har dubblat sina flygpriser på två dagar så att jag inte kan åka till karin på stortlovet om jag inte hittar pengar någonstans....

andra saker som jag tycker är töntiga:
- att klaga på melodifestivalen (för det är så jälva pretentiöst att ogilla den plus att allt går att gilla på skoj. det är väl ingen som tror att det finns människor som gillar schlager på riktigt? och om dom finns så är det i alla fall inte jag)
- att spela guitar hero på mer än mediumnivån (för det är helt enkelt bara tråkigt och jobbigt och låter massor och ger mig epilepsi)
- att vara en man med mycket hårvax som har åsikter om hur bröst bör se ut (för det har man väl ingen rätt att tycka något om, speciellt inte om man redan visat sin dåliga smak genom att ha för mycket hårvax)

imorgon är det måndag. det känns så här ungefär:

subtil sarkasm.

allegori´ (grek. allēgori´a, av allēgore´ō, eg. 'tala på annat sätt', ytterst av a´llos 'annan' och agoreu´ō 'tala'), i litteratur och bildkonst en berättelse eller skildring som vill åskådliggöra något annat än det som konkret framställs.


egetnligen är ju poängen med att jag har en blogg inte alls att bedriva någon slags seriös journalistik eller att ens vara ett genomtänkt och "värdigt" inlägg i debatten.

nej o nej.

den här bloggen handlar om min subjektiva verklighet och åsyftar att vara en nagel i ögat på alla de som inte uppfattar världen på samma sätt som jag. om man inte gillar det så behöver man inte läsa det. jag kommer kanske att skriva saker som gör folk pissed off men vad fan, gå och baka lite bröd eller nått istället för att sitta och bitcha om vad jag, som inte ugett mig för att vara något annat än oresonlig och obstinat, tycker, skriver eller bara hade lust att skriva för att jävlas.

sen tycker väl jag kanske inte att man ska behöva förklara allt man tycker hela tiden, speciellt eftersom jag inte bjudit in någon till att kritisera det. plus att det är min blogg så det är mina förklaringar som gäller.

notera den subtila sarkasmen....

ambassadörn

var på föreläsningen som israels ambassadör höll idag på liu och det var helt sjukt. det var fullt med snutar överallt, bland dem en skitkass civilsnut som var utklädd till professor. man var tvungen att slussas in i salen tre och tre och fick inte ta med sig varken jacka eller väska in. endast blyertspenna och lösa papper var tillåtna.

det hela börjar med att nån lill-hitler från uf läxar upp publiken om att här är det ingen ide att ha åsikter och sedan avvisas "de stökiga rebellerna". efter detta kommenterar uf-killen jävligt drygt om detta. det är inte demokrati att göra så säger han. demokrati är att hålla käften var det han egentligen ville säga.

sen får ambassadören tala och han snackar skit i 40 min. när sedan folk vill delta i frågestunden avbryter uf-hitler alla frågor som kommer från invandrare, ber folk att korta ner sig och låter ambassadören ordbajsa i evigheter. den enda han låter tala till punkt är en muf-kille som snackar om att han gillar gazabombningarna.

läser sedan på corren att de jobbiga rebellerna blev omhändertagna av polis och alltså sitter frihetsberövade nu.

sen när är det okej att hylla (applådera åt) en person som är utsänd för att förklara ett folkmord? sen när är det okej att polisen spärrar in folk som säger sin åsikt på ett fucking universitet? men i sverige är man artig har jag hört....

på tal om detta så är jag jävligt förbannad på att ingen någonsin kan säga vad den tycker....ta åt dig! det är inte och kommer aldrig vara okej att inte ha en åsikt.


förvirring.

så när jag för en gångs skull gick upp tidigt för att skriva en kursuppgift ser jag i instruktionen att det enda vi ska göra är "skriva ett skriftligt underlag till seminarium, detta underlag lämnas ej in". vad betyder det egentligen?

då är nästa steg att försöka planera lektioner som ska handla om strindberg och hemsöborna, som dom ska läsa tydligen. hur gör man det? hur lär man ut saker som varken verkar roliga eller meningsfulla? hur har man 25 elever på en gång? hur får man dem att lyssna på vad man säger? varför ska jag bli lärare för? om någon har et hett tips så mottages dessa gladeligen....

ska väl börja med att läsa boken, antar jag...de kanske kan få måla strindbergcitat på gatan?

apati.

jag vill inte göra någonting.
högst upp på saker jag inte vill göra-listan är saker jag borde göra.

ungefär så här ser den ut:
- saker jag måste göra som jag har sagt till folk att jag ska göra.
- saker jag måste göra för att det är plikt, typ skola och vfu.
- saker jag måste göra för att man ska, typ tvätta och diska.
- andra saker.

det enda jag vill göra är att ha trevligt och ledigt och göra saker som jag tycker om. detta inkluderar fika, promenera, läsa i bok och se på tv-serier samt pyssla, sy och sticka.

så det så.

det jobbiga är bara att när man å ena sidan har mycket man borde göra och å andra sidan har mycket man vill göra så uppstår oftast apati eftersom man inte vill göra det man borde och känner skuldkänslor för att man förlustar sig med annat.

det är synd om människorna.

RSS 2.0