att göra saker tillsammans.

det här umgängeslivet i linköping börjar bli riktigt trevligt. till exempel har jag:

tisdag: varit på matrixmaraton hos malin o fä och haft trevligt. martix (speciellt 2:an o 3:an) var en stor anledning till många skämt. gick hem vid halv två och trötthetsflummade hela vägen med jennie och joel. tex pratade vi om hur man bäst beskriver en penis.

onsadg: varit på syjunta hos emy med frida. snackade skit och stickade. hur trevligt som helst.

det är liksom lite trevligare än att kolla på tv-serier på dvd och slappa i soffan....

skitdag.idag gick jag upp kvart i sju. gick till skolan och upptäckte där att föreläsningen var inställd.
mina glasögon är inte rätt så jag måste göra om synundersökningen idag.
jag fick u på tentan som jag hade glömt att skriva två essäfrågor på.

det är tur att det känns att man lever.

en helg till.

fredag
skulle ta det lugnt men det slutade med att jag och jennie bestämde oss för att festa och gick av bussen från stan till ryd, ställde oss på andra sidan och åkte tillbaks till stan för att gå till gröna banken. köpte ett bag in box "för då räcker det till två kvällar", tänkte jag. sen åkte vi tillbaka hem. jennie och jag kan nu stolt titulera oss mästare över att åka många gånger på samma bussbiljett. fort ska det gå!
fikade med therese och handlade lite mat och chips.
vid sjutiden bar det av till jennie. det slutade med en salig blanding människor. joel och hans klasspolare amir, tomas, nicke och martina samt en som jag gått litt.vet med och hennes kompis som går M. det var kul kul. dock uppträdde ett inte så oväntat men ändå störigt beteende: spotify funkar fan inte på fest.
vi gick till hg och precis när vi kom fram blev det röd lampa så vi fick stå i kö ett tag, men inte så länge att vi tappade lusten. väl inne så var det någon slags dansbandskväll. det var inte så farligt som det låter, mest för att man ju faktiskt kan gömma sig i baren där nere om man vill. ´
vi träffade folk och axel la en skitskön spya vid stora baren, det var fan länge sen jag var på fest och såg nån fraggla. för mig kändes det endast upplyftande att få veta att det är precis som förr.
gick hem vid två.


lördag
vaknade sent och var inte så mycket bakis som trött. gick och hämtade mitt bag in box hos jennie som berättade roliga raggberättelser. joel och bambino satt mest och pratade på sitt egna språk som joel verkar ha uppfunnit. mannen som kan tala med hunden, typ.
käkade hamburgertallrik med emy och joel och sen drog joel till norrköping. emy och jag hängde kvar och gick sen till ashi. vi gick vidare till en fest som vi blev bjudna på dagen innan men när vi kom dit var det släckt o dött. too bad tänkte vi och gick till hg. där var det kö, vi lackade ur och såg evelina och kristoffer komma gåendes. hängde med på någon slags förfest igen (3:e förfesten för kvällen). sen tröttnade vi och gjorde försök nummer två på hg. fortfarande en massiv kö så vi tänkte: vi drar till stan.
efter att ha sett sista bussen åka förbi oss och sprungit efter den utan gott resultat slängde vi oss in i en taxi. det kostade 80 spänn in till stan. väl nere på stan försökte jag ringa jennie men hon hade ingen mobil med sig. vi gick istället till NH och betalade 100 spänn i inträde. när vi väl träffade staffan, som vi hade letat efter, så skulle dom dra hem cirka 20 min efter att vi kommit. vi stannade lite och tjenade på fredrik omberg åkte sen hem i en taxi till som vi splittade med ett gulligt par och en kille som bokstavligen drog en springnota i ryd c. notan för stadsbesöket blev 170kr och en vilja att aldrig mer lämna ryd.
gjorde försök nummer 3 på hg precis innan stängning. gick in o ut, i princip. där hittade vi joel och amir som hade åkt tillbaka från norrköping.
efteråt hängde vi lite i sekelpuben och sen hos tre killar som var skiiiiiiiithöga. en av dem spydde ner sig och resten dansade runt på golvet till i am the walrus. väl hemma åt vi hamburgerrester och somnade.
alla goda ting är tre. tre förfester, tre försök på hg, tre skithöga långhåriga män som dansar.

söndag
som alla andra söndagar, typ.

glasögon.

idag har jag köpt nya glasögon. man fick 2 för en. min optiker hävdar att jag behöver ett par vanliga glasögon och sen läsglasögon också. nu har jag fått dom. jag kan inte läsa med läsglasögonen. nu måste jag byta dem. det känns jobbigt och ansträngande och tidsödande och irriterande. nu ser jag ut så här:

 det här är min irriterade min.

 det här är min normala min.

fast det är bara ena paret. det andra kommer sen.

mardrömmar.

efter att ha drömt mardrömmar om att jag i framtiden var gift med någon slags chefsgubbe och bodde i en villa med takfönster och vita möbler i lantlig stil (typ gjutjärnskökshandtag och pärlspont) vaknade jag och trots att jag då borde ha varit glad för att det inte är så, blev jag mest skakad av denna framtidsvison som är det värsta jag kan tänka mig.

typ så här:usch!

"real friends kill friends who become fans of the modern lantlig stil"...
en ny facebookgrupp kanske?

heldag.

idag har jag gått från 8-17. det var jobbigt. jag kommer typ aldrig orka jobba. lärarstudenter är så intensiva att man typ dör av att gå heldag. det borde vara förbjudet eller ha cardiac-warning eller nått.

sen fikade jag hos emy. vi snackade skit om folk och åt muffins.

när jag kom hem hade joel gjort burgare och vi lyssnade på gammal svensk pop som brainpool, wannadies, popsicle och bd.

det slappa livet.

gick upp vid elva och åt frukost.
gick till willys med jennie.
gick hem igen med bananer och shampo i väskan.

så långt har jag kommit, typ...

*****
misslyckades med att koncentrera mig på att läsa viktiga boken. så nu ska jag kolla på tv.
idag är en bra dag att skaffa ett patti smith-utseende på. jag har skitigt hår och ingen aptit.jag imorgon på hg efter en dag utan hygien och mat eller patti smith?

världens kortaste lov.

när man väl slipper det akademiska livets tunga börda gäller det att vara ledig på riktigt.

Fredag
vi åkte till stockholm. där besökte vi naturhistoriska riksmuseet och kollade på coola dinosaurieskelett, hittade en mini-häst och gjorde andra roliga saker. jag kände mig precis likadan som när jag var där med mamma när jag var 10. förundrad och lite uttråkad emellanåt. cosmonova besöktes. vi såg en film om svarta hål och fick the full i-max experience. även detta var lika spännande som när jag var 10.
sen åt vi på chutney. gott och enkelt och inget finmiddagsbullshit. det är skönt utan servitörer (en av mina stora fobier).
på kvällen såg vi cirkus cirkörs nya föreställning "inside out" i dansens hus. det var helt sjukt grymt med massa roliga cirkuskonster ochj ag kände mig som värsta kulturtanten. när vi åkte hem plankade vi till linköping och hann precis med bussen hem, vilket gjorde att vi kom hem en timme tidigare.

lördag
gick upp vid elva och spenderade min tid med att virka ett par vantar. dom blev fina men lite trånga. sen gick jag till emy och fikade med henne och therese vid emys nya fina bord som jag hittade åt henne. det passade jättebra i köket minsann. gick hem o åt tacos och sen bar det iväg till jennie och bambino. vi kollade på stjärnorna på slottet och lekte en jonas gardell drinking game som helt enkelt gick ut på att man drack bärs varje gång han var i bild. sen skulle vi till hg men det var typ en timmes kö vid elva, så jag och jennie drog till stan. var på något typiskt linköpingssätlle (överdesignat och svintråkigt) och drack en öl. sen gick vi till burger king o köpte pommes, satte oss på bussen till ryd igen för att få valuta för biljettpengarna. väl i ryd såg vi att det inte var nån kö till hg så vi gick in och hängde lite med evelina och kristoffer. jag fiskade fram pengar ur bh'n som en tok. kvällen slutade på dansgolvet där nån kille försökte feel:a up jennie så jag sa att han skulle sluta tafsa på min tjej. då blev han helt förskräckt och försvann.

det var kul det.

söndag
idag har jag bara varit bakis hela dagen. funderar på att gå och köpa ett kollegieblock, men tror att dom kanske kan vara slut.

det går dåligt.

....för trots att jag hade pluggat en massa så lyckades jag läsa fel på den stora uppgiften på tentan. skrev tre sidor för lite och får antingen g fast jag borde ha fått vg eller u och måste göra om.

....för att jag verkligen skulle behöva skriva min hemtenta till analysen men har fått skrivkramp och orkar inte anstränga mig. tycker att allt jag skriver är dåligt och att jag är dålig som inte skriver.

....för att jag inte fått någon kåravgiftsavi eller något brev från csn om att jag får studiemedel vilket betyder att jag inte vet när jag får pengar nästa gång så jag måste snåla eller snylta.

känner mig totalt värdelös.

kortfattat beskrivet så är det ungefär den här känslan folk har när dom impustatuerar sig ovanför stjärten och/eller super ner sig i några veckor, gör fula slingor i håret och skaffar pojkvänner som slår dem. alterantivt efter-tre raggar som fan på fulla människor med kondylom. 

....hoppas jag skärper mig ikväll så inget dåligt händer.

nerver.

tentor alltså. det går mig på nerverna. inte nog med att man måste göra dom, man har även den där konstiga ångest-känslan som medföljer.

bajsskola.

jag har dessutom glömt hur man skriver så det låter viktigt. allt som kommer ut är bajs.

bajs bajs bajs.helgen.

i fredags hade vi temafest hos emy (jag, fä, emy och joel). temat var fredrik omberg, en lärare (som i student) som vi hade hört namnet på men aldrig träffat. vi peppade med att googla honom och sen ritade vi tributes till honom som vi fäste på våra tröjor. sen chrashade vi hans fest. han blev nog 50% rädd 50% glad.

efter det var det hg. det var som det alltid är och alltid kommer vara.

i lördags vaknade jag vid två. sen åt jag pizza, hamburgare, fä's glass och chips. det kollades på star wars och south park. en riktig bakisdag med andra ord.

igår har helt fallit i glömska. jag hittade ett bord åt emy och staffan och drog ett dåligt skämt. resten minns jag inte. jo just ja, jag läste ut frankenstein och åt currygryta.

idag freakade jag ur och blev förbannad på att jag måste ha tenta (sådana saker kan hända när man haft det för trevligt ett tag och vardagen kontrasteras mot det trevliga). Joel bakade kakor åt mig som plåster på såren och vi gick till jennie och åt dom. ett bra plåster på såren. nu sitter jag och pluggar och skriver sammanfattningar om alla -ismer i världen.

tenta på onsdag. hoppas det går bra.....


har du supit nått sen sist?

ikväll blir det vin och internhumor.
för att fira detta har jag gjort en bildsamling av folk jag känner när dom är fulla (alla utom en men hon ser full ut i alla fall)

jennie (hon vet bäst hon :)
karin och christer
karin, jonas och christer. fyllebowling på wii!
 emy kan också vara full.
axel och amanda. ryds-fylla är den bästa fyllan.
joel gör sin fyllegest.
malin och fä. (men frågan är vem som är fullast, jag som tar kortet eller dom.)
therese och ellinor. en av dem hade druckit bira, gissa vem :)
sist men inte minst. jag själv i mitt esse :)

TGIF! för fan.

en julsaga.

nu är jullovet över. här är en resumé av vad som hände:

jullovet började med en fest hos amanda. där fick man trauma av att typ alla man gått på mellanstadiet med var där bara en av slump. jag konstaterade att jag inte hade något att säga till dom så jag sa inget.

På söndagen började städningen av mammas lägenhet. Vi städade och möblerade om i arbetsrummet. städade köket och vardagsrummet och en toa. det blev normal-rent i alla fall. i Detta projekt ingick även en tripp till Ikea i Kungens kurva där det bland annat införskaffades en säng för övernattande gäster (läs:mig), ett datorbord och en tv-bänk och massa annat krimskrams. Morsan hade fått 15000kr i kredit och went all in. eller nästan i alla fall.

På måndagen var vi på hyttan och träffade karin och christer med flera. karin fick en present i en rolig kartong och jag drog ett jätteelakt skämt mot jonas som alla skrattade åt (vilket gjorde det ännu elakare). kvällen slutade bra för mig men sämre för andra.

Sen städade vi lite till.

Julen spenderades med familjen i morbrorns nybyggda uterum som var typ lika stort som min lägenhet. 18 vuxna och 3 barn var vi. Det var en ganska rolig upplevelse med stor-jul. kändes inte så påträngande som det brukar och mycket varitation i samtalsämnen och personer att prata med gjorde att det blev en riktigt bra jul. Jag och joel åt paj och kålrot och andra veggie-grejer som var värda, medan resten av släkten jobbade på hjärtattackerna med sjukt mycket kött. som det ska vara med andra ord.

på juldagen och annandagen besökte vi eskilstunas "finest" krog. Innan vi gick dit på juldagen hade vi ingenstans att förfesta och eftersom min mammas lägenhet var fin nog att ta hem någon till (för första gången sen jag hade 18-årsfest) så förfestade vi med mammakommentator vid statoil. morsan var rolig och satt i det angränsande arbetsrummet och kommenterade allt vi sa. hon visade även lite boktips ur bokhyllan samt sin första lp-skiva som hon köpte när hon var liten. 

juldagen på krogen var fylld med 18-åringar som betedde sig som svin. dom typ visade stjärten och spydde och sånt, utan att bli utkastade. på annandagen var det fullt med 25-40åringar som betedde sig lika svinigt som 18-åringarna fast utan att ha en legitim ursäkt som tex "jag är 18.". nordpolen spelade men blev ganska dissad av eskilstunapubliken. om jag inte hade träffat nikk på juldagen hade hela (låt oss kalla den) "raw-fadäsen" kännts som ett riktigt waste of time. eskilstuna alltså.....fy fan.

dagen efter annandagen kom min kusin och hennes barn på besök hos mamma. mamma hade bakat äppelpaj till allas förvåning (min mamma har typ bakat c:a 3 gånger sammanlagt i sitt liv) men barnet vägrade äta det och kallade den för "äcklig geggamojja". sen sepalde min mamma gitarr med barnet på ett roligt sätt som gick ut på att mamma tog ackorden och barnet slog på strängarna med ett plektrum och sjöng. det lät jättemycket och jag önskade att jag var fyra år gammal igen.

innan vi åkte hem igen fikades det och handlades lite på rean och likande grejer.

den 29:e mellanlandade vi i linköping och fikade med therese och jennie. sen bar det iväg mot varberg.

när vi kom till varberg möttes vi av joels mamma och pappa som var glada. vi åkte hem och kollade på de nya badrummen som byggts i huset. joels pappa skröt som sin plattsättare och sin designförmåga. dom nya badrummen har saker som guldmosaik, dubbel-dusch, rörelsekänslig ljusaktivering och toasitsar med dämpad nedfällning så det inte hörs när man fäller ned (typ som på en del kökslådor). sen visade joels pappa sin nya fullHD-tv på 46" och sin bluraydvdspelare samt sin lilla mini pc. på kvällen kollade vi på the dark knight i HD och blev imponerade när vi såg både christian bale och heath ledgers porer i den skarpa och stora bilden. 

sen fick vi en kosta boda ljusstake som kostade 1700kr fast vi hade bestämt att vi inte skulle ge några julklappar och om det mot förmodan skulle ges så skulle det inte vara så märkvärdigt.på nyårsafton var vi på vuxenfest där dom hade försökt göra ett barnbord till mig, joel och familjens 12-åring. som tur var avstyrde joels pappa det hela och vi fick sitta vid stor-bordet (12-åringen också). familjen som vi var hos hade två jättehundar och en gäst hade med sig en till. det var rätt häftigt. mamman i familjen verkade även vara någon slags djurrätts-person som var vegetarian och hade badrummet fullt med bodyshop-grejer. hon blev besviken när sa att vi inte var militanta veganer och imponerad när vi sa att vi kanske var det lite i alla fall. efter vuxenfesten var vi hos joels kompis per som bjöd på whiskey och hade en massa tjejer där som var blonda och gick tekniskt basår på varbergs högskola. vi kollade på fyrverkerier som kom från havet och drack champagne.

efter nyår blev jag sjuk och spenderade all min tid i en italiesk skinnsoffa framför jätte-tv'n. detta med undantaget att jag (sjuk och jävlig) var på varbergs fästning och kollade på bockstensmannen. en livsomvälvande upplevelse, må jag säga. vi åkte hem i x2000 och satt bredvid en dryg gubbe som kollade på mina pattar hela tiden.

that's it folks!

PS: Joel vill inflika med att han inte skrattade åt det elaka skämtet för han tyckte att det var för elakt. DS

RSS 2.0