den magiska sladden.

jag har äntligen skaffat mig en sladd som kan gå från min stereo till min laptop, så att jag slipper lyssna på all mysik genom laptophögtalarna. för att testa denna anordning lyssnade jag på hela metallicas ride the lightening och diskade och dammsög. det blev bättre. major nostalgitripp. slutsatsen är att min laptophögtalare har depraverat min musikaliska utveckling.

ikväll är det john doe på herrgårn. jag har försökt dra ihop förfest men alla är svinupptagna. det är lite tråkigt. men jag är för en gångs skull lite peppad på dimitry fyodorov. nordpolen är det också. han blev också ganska bra i stereoochintelaptop-ljud. men när ska folk fatta att det inte är okej att sjunga BD-sång? det var nästan inte okej när henrik berggren gjorde det. och så är det ju inte alls okej att sjunga ord som "kärlek" och "hem på bussen" eller "håller din hand". det är till och med så jälva o-okej att jag kanske går o sätter mig i baren om det blir för mycket.

stereoframsteget har även gjort att jag kan lyssna på all min gamla musik, som har legat där i snart 10 år. det har jag också gjort. bikini kill reunion för fan!

segt.

känslan av att man vet att man borde göra saker och att det blir mycket jobbigare om man skjuter upp dom förenat med oförmågan att gå iväg och göra det man ska ihop med att ens logik är motsträvig och hittar på dåliga anledningar till varför ovanstående inte bör utföras och om det ändå skulle vara så att man måste, så måste man i alla fall inte nu.

så känns det.

nu är det vintertid.

Daylight savings time, som det heter. Nu funkar det inte längre att gå upp senare på dagen för att få maximalt med ljus, utan nu är det upp med tuppen klockan 7 annars blir det konstant mörker och depression. Således kanske mitt dygnsrytmsprojekt kommer börjar funka nu.

Idag var det skola och efter den kände jag mig ungefär som någon som endast varit vaken mellan tre och fem på morgonen i två år dvs. helt körd i huvudet och utan livslust. För att råda bot på detta köpte jag en kaffe och satt och stirrade rakt ut i luften i key-huset tills amanda och helene kom och lyssnade på mitt gnäll. Sen försökte jag läsa i bibblan och det gick bättre än förväntat.

När jag kom hem började jag sticka en mössa.

Sen gick vi på bio. Det var en som hette Import/Export och den kändes ungefär som en två timmar för lång skildring av att det skulle suga att bo i Polen. Helt dålig var den ju inte, mer som grädden på moset av min i övrigt deprimerande mediokra dag. Imorgon ska jag sy klart mitt babytäcke. Det är åter igen dags att styra upp och inte låta saker ligga på hög. Dags för julklappspyssel också.

PS.
Ibland när folk cyklar för nära mig får jag lust att sparka till dem så dom välter och börjar blöda näsblod. Ibland när jag går på ställen där folk cyklar nära är det mitt enda nöje att föreställa mig just detta. När jag själv är ute och cyklar bland folk brukar jag försöka cykla ännu närmare än dom cyklar bara för att hämnas. Psykos, kontraproduktivitet eller bara ren illvilja?kan det bli för sarkastiskt?

idag testade jag att gå upp tidigt. jag gick upp 7. detta motiverade jag med att jag har läst att man ska ha en jämn dygnsrytm för att må bra och om man går upp 7 så kan man göra det hela tiden o hinna till allt man ska göra varje dag. på kvällen innan hade jag motiverat den dötid som då skapas (om man t.ex. börjar skolan klockan 10 eller 12) med att då kan jag säkert diska, eller gå till skolan lite tidigare och läsa eller whatever. själva poängen var att jag skulle upp 7.

när jag var klar med min grooming (nej, man blir inte så här jälva snygg utan att anstränga sig) som tog ungefär 15 minuter: duscha, torka, deodoranta, ta på sig kläder, mascara och borsta håret så var klockan alltså 7:15 och jag gjorde frukost. när jag ätit den och klockan var c:a 7:35 packade jag min väska och sköljde ur min fling-skål 7:40. efter detta tappade jag hoppet på mänskligheten och gick o la mig o sov med kläderna på till kvart i nio då jag gick till skolan. slutsats: det suger att gå upp tidigt om man inte måste och man blir inte lycklig av dygnsrytm.

sen hade vi grupparbetesmöte där vi gjorde upp vem som skulle säga vad och när osv. när vi bestämt det började mina klasspolare köra hela "jaha, var kommer du ifrån då?-lära kännasnacket" vilket kändes totalt omotiverat. sen började en i min klass snacka om att hon tyckte att alkisar och hemlösa var jätteäckliga och vidriga och dåliga människor med dåligt omdöme och att de inte borde få vara i stan. jag som tycker att alkisar är typ det mysigaste som finns blev pissed off på hennes jälva fördömande snack och hör mig själv säga "ja, men det är lite som med negrer" i syfte att sarkastiskt dissa hennes skitsnack. det slutade dock med att ingen fattade och att alla i min klass nu tror att jag är uttalat rasist. slutsats: det är inte okej att gilla alkisar eller att jämföra minorietsgrupper med varandra på ett extremt sätt.

efter detta fikade jag med evelina. vi pratade om norrland och om transsexualitet. sen gick jag till therese och planerade den kommande nazistfesten som jag ska ha som en hyllning till min ovanstående kommentar. vi snackade även om att modet just nu är lite nazimode dvs beiga byxor och dubbelknäppta kavajer och ridstövlar. hitler själv hade varit stolt. slutsats: jag fyller år snart.

efter detta begav jag mig till willys med jennie. jag har aldirg gillat att storhandla men lyckades i alla fall fylla en korg rejält till bredden. på willys flåsade en gubbe mig i nacken i kön och ett barn skrek mig i örat. min sociala fobi aktiverades och jag blev irriterad på världen. sen gick vi hem o då kändes det bättre. slutsats: undvik folk.


saker som har hänt.

Fredag: Jag går upp svintidigt för att åka till stockholm. På busshållsplatsen till campusbussen är det tomt förutom en systemetpåse som innehåller två oöppnade flaskor vodka, en kosken o en smirnoff. Följande dilemma uppstår: Ska jag ta den eller ej? Jag bstämmer mig för att om ingen har kommit o hämtat den när bussen kommer så tar jag den. När jag ser bussen köra in så kommer en tokspringande rollspelsdatanörd (en sån där med bockskägg, långt hår och allmänt system of a down-utseende) och flämtar och frågar om någon har sett hans sprit. Jag pekar på den o frågar om det är hans. Det var det.

Buss
Stockholm
Fika
Fylletjafs

Lördag: Jag vaknar hos johanna o äter frukost. Drar sen in till stan för att träffa Martina. Vi går till ett wierd-rum i kulturhuset. Sen drar vi till Anna o kollar på två av de i särklass sämsta filmerna i världens historia. Den första handlar om en kinesisk dataanimerad grön hund-utomjordning som kulsprutebajsar på ett barn när dom bråkar med varandra. Den andra handlar om tjejer som fixar sig. Gick till Erik på gärdet o hämtade min halsduk som jag glömt. Sen gick Martina o jag hem o kompenserade det dåliga filmtittandet med att titta på Fight Club.Söndag: Martina bjuder på lyxfrukost och jag ska åka hem. Tunnelbanan har problem så jag hinner precis med mitt tåg. På tåget sitter en tjej med en MacBook, Ipod, Koss-lurar och Tiger of sweden-jacka. "Vissa har det bra" tänker jag tills jag ser att hon går av i vagnhärad o tycker synd om henne.
Väl framme i Norrköping träffar jag joel, sen plankar jag på pendeln hem och går till Malin och Fä för att baka pizza. Den blev svingod och jag blev mätt för första gången på helgen. Sen gick vi på Baader-Meinhof-filmen och kollade in hur det hela ska göras egentligen. Vi hade planerat in en revolution också, men jag var rätt trött. Annars tyckte jag att filmen var jävligt bra förutom att jag störde mig som fan på en del fadäser. Gick till Ryd med Joel och pratade om Samhällets indivisualism och Komplexitet. Som vanligt kom vi fram till att folk i allmänhet är idioter.

Måndag: Jag var i skolan med min livrädda klass. Vi snackade om Greker. Jag sa smarata saker. Alla andra var tysta förutom en tjej som var dryg mot läraren för att hon tycker att hon är bättre än alla andra. Efter det fikades det med Joel och Evelina. Sen hem o slappa lite innan vi gick till filmklubben o kollade på Into the Wild. Ännu en film om hur en så jälva snygg o smart man ska finna sig själv. Det var bra att han dog på slutet "En bra lösning på ett svårt problem", som jag sa efter filmen.

Tisdag: Jag gick upp svintidigt och gick och jobbade.  Kidsen gillade mig, det kanske är mest för att jag inte bitchar om ovestäntligheter som mobiltelefoner och mp3-spelare. Snackade lite med chefen efter lektionen. Hon sa att hon tyckte att jag var duktig. Det var coolt.
Gick upp gen vid 12 o åt Joels hembakade scones. Kollade lite på Arrested Development som vi redan sett typ tusen gånger men ser igen bara för att. Tvättade kläder o sängkläder samt diskade. Efter det bakade vi morotsmuffins som blev svingoda. Bestämde oss för att gå till Jennie och Bambino o hälsa på. Jennie pratade om curling-generationen och att barn är som hundar. Jag var trött.

en snabb vecka.

Den här veckan har hittills gått så jävla fort. Jag har inte ens gjort hälften av de saker jag aspirerade att göra och imorgon drar jag still stockholm för att göra så lite nytta som möjligt. Främst har veckan gått åt till att läsa gamla grekiska texter, vilket inte alls har visat sig vara så tråkigt som man tror.

Saker som jag denna vecka har kommit på att jag finner konstiga (och ibland rent av obegripliga)

- Mina klasskamrater som till 90% ser ut som kultursnobbar men som aldrig har något att säga om någon text, verk eller dikt. Varje gång läraren bjuder upp till diskussion så slutar det helt enkelt med att det blir pinsam tystnad i klassrummet. Beror detta på att de känner sig för fina för att dela med sig av sina tankar eller att de helt enkelt är posers som inte vet vad de snackar om? Jag tror på det sista.

- Att folk fortfarande tror på marknads- och spekulationsekonomi. Ärligt talat; hur jävla störd får man vara?

- Att hur mycket man än anstränger sig så kommer det alltid en utbytesstudent och tafsar på ens kläder i tvättstugan. har dom inget bättre för sig än att flytta om mina kläder i torkrummet som är typ 2kvm och hänga in sina svettiga träningskläder bredvid så jag måste lukta gammal alkis hela veckan? Måste dom ta ut mina underkläder ur torktumlaren när dom är halvblöta och slänga in sina karatedräkter istället?

Joel och jag har förresten kommit fram till att den dagen då man blir konservativ gubbe/tant som har tillräckligt mycket pengar för att kunna köpa sig loss från samhället i stort, då ska livet leka.

I helgen beger jag mig till mina bitches i stockholm, Vi gillar att göra klyshiga saker som att likna oss själva vid sex and the city karaktärerna och hänga på H&M i tusen år. Dessutom anser vi alla att vi är bäst i världen, lite som power rangers.

Over and out.

2000sidor för 690kr

idag köpte jag den hittills dyraste studentlitteraturen jag har köpt. det är en textantologi som börjar med homeros 700 f.kr och slutar med Hjalmar Söderberg 1941. Det känns väldigt viktigpettrigt och finkulturellt att hålla all den stora litteraturen i sina händer. Det känns ännu viktigare när man ser hur liten text boken har och att bara registret i början är 23 sidor långt med typ times new roman 8.

I alla fall så läste jag i min nya bok idag. Började läsa lite gamla grekiska myter, som är lite som att titta på Xena the warriorprincess fast via bokstäver in i huvudet. Efter att ha läst Illiaden och Oddysen och typ fattat cirka 5 procent började jag läsa en gammal grek som heter Aisopos. Han har skrivit en massa korta fabler med sensmoral och jag hittade en som jag fastnade för.

Det som är så bra med denna fabel är att den på något sätt bevisar att det inte är min inställning det är fel på, utan att folk har tyckt o tänkt som jag i typ 2500år. Det är en betryggande tanke för någon som mig, som t.ex. helt oprovocerat blev kallad för bitterfitta av en av mina klasskompisar förra veckan. Nåväl, här kommer'n:


MYGGAN OCH TJUREN
En mygga hade slagit sig ner på spetsen av en tjurs horn.
När hon suttit där en lång stund och skulle till att flyga bort, frågade hon tjuren
- Kanske du vill att jag ska ge mig iväg nu?
- Å, svarade tjuren. Eftersom jag inte märkte när du kom, lär jag väl inte känna någon skillnad, när du flyger bort heller.

Ett litet kräk ska inte göra sig viktigt.Nu är jag officiellt inspirerad till att bli en av de lärde. svenska akademien, here i come!

RSS 2.0