vampyrer.

nu har min vampyrkurs börjat. det första man ska göra är att läsa dracula, kolla på filmen dracula (francis ford coppola) och läsa en artikel om dracula. sen ska man göra ett draculaquiz på internet. härliga liv att bli försörjd av det här! synd bara att jag blev så pretto och beställde boken på engelska, annars hade det varit ännu softare.

springa runt.

idag lämnade jag in mitt arbete på riktigt. nu måste jag springa runt efter en massa papper som t.ex. en examensansökan, studentmeritförteckning och intyg på min svenskakurs och ladok-utdrag och liknande. bummer!

ringde och frågade och har nu ordnat typ allt. vänliga men bestämda mail is the shit. hoppas mitt personbevis kommer snart och att de registrerar mina poäng snabbt.

eskilstunahelg.

jag har spenderat min helg i eskilstuna. det började med att jag rullade en tantvagn (av oldschool dramaten typ) genom linköping och hem till mamma. denna vagn vägde sammanlagt ett ton och innehöll ungefär alla kläder jag äger. tungt, var ordet. på fredagen vaknade jag och kunde inte röra mig. det visade sig att jag hade överansträngt en muskel och så var jag tvungen att spendera hela dagen vilandes i sängen.

daniel skulle komma på fredag kväll. eftersom han jobbar och bollnäs ligger långt bort skulle han ta ett tåg som kom fram tio. det slutade med att sj såklart krånglade och han kom fram halv ett.

på lördagen började allt bli bra igen. vi gick till röda korsets second hand och shoppade lite och sen blev det fika med amanda på sylvias uteservering vid ån. vi gick till myrorna och hittade en jättefin fåtölj som vi sen fick bråttom att bära hem till mamman. klockan 2 mötte vi karin på torget och träffade cecilia, anna och tyra. tog en skön eftermiddagsfika i rothoffsparken och sen hem för att ge oss på att koka sparris.

sparrisen blev överkokt, men det gjorde inget. kvällen bjöd på förfest hos anna och cecilia och sedan en utekväll på raw. de visade upp det sämsta av nittiotalet. vi åt falafel på phoenix och sen gick vi hem. dagen spenderades till hälften i sängen och sen åts det pizza. nu har daniel åkt tillbaka och imorgon bär det av till linköping för att packa beccas kappsäck.

saker jag har lärt mig:
- om man äter mycket lakrits smakar ens sperma vanilj (säger katrin via amanda)
- barn som är 2 år gamla ska inte röka
- 90-talsfest är oftast inte så kul (bevisat på raw)
- jag dansar "köttigt" (säger daniel)

färdig!

idag är dagen då jag blev klar med lärarprogrammet. Jag är klar, done, finito! jag har ett jobb, jag har en lägenhet, jag har inga pengaproblem för jag ska få betalt för att läsa vampyrböcker. för att citera en god vän "om jag inte var jag så skulle jag hata mig själv".

för att fira ska jag fika på thereses uteplats och sen hänga med mio. sen ska jag hem till mamma och förhoppningsvis blir det en en jättebra helg i eskilstuna. karin kommer och daniel kommer kanske (jag ska tvinga honom) och det är värsta fint och allt är bra.

"Hej!
Du är nu klar med ditt examensarbete. Du får betyget VG. Lämna Ladokblad i mitt fack så skriver jag i det och lämnar vidare. Utskriven uppsats till Elisabeth Augustsson.
Om du är intresserad av att gå vidare med en masterexamen, forskarstudier så vill jag verkligen uppmuntera dig till det. Ingrid som varit din handledare var också mycket imponerad av din självständighet och drivenhet. Lycka till i fortsättningen.
Elisabeth"

jag är så jävla bra, helt enkelt!


israel.

var på någon slags demonstration mot israels attacker mot ship to gaza. för att vara linköping var det mycket folk där. typ sådär än 300-400 pers i sveriges mest apolitiska stad är ju inte illa. såg några som jag inte förväntade mig att se. det gillar jag! å andra sidan behöver man ju inte "vara vänster" för att man är emot att folk skjuts och att henning mankell sätts i fängelse.

i övrigt var det som vanligt en massa mumlande killar som pratade med "kom igen nu då så ska vi lira boll"-röst om saker som varken hördes eller som någon förstod. det var dock coolt när en snubbe sa en massa roliga saker som att "det här är ett lågvattenmärke för israel" (båt-humor) och "fn är israels mamma, nu säger fn åt dem att sluta, israel älskar inte sin egen mamma". jag gillar! sen skreks det på arabiska och de öldrickande svenssons som satt på uteserveringen på stora torget blev chockade.

i alla fall så är det enda jag blev lite öpprörd över att folk som jag försökte dra med på detta event svarade att "det där är jag inte så insatt i, så jag ska nog inte med". man undrar 1. hur kan någon ha missat poängen med det här? har de inte gått i skolan? 2. vad är det som är så svårt att sätta sig in i? (det tar typ 10 min att läsa dn) och 3. är det inte helt sjukt att vi lever så skyddat här i sverige att man kan komma undan med en sådan ursäkt?
skärpning!

för att komma till eskilstuna måste man åka på fyra olika bussar och tåg.

världen ber om det idag. jag sitter på uni och försöker opponera på en uppsats som jag inte fattar vad författaren har för syfte med. detta för att det är ett syftningsfel i syftersformuleringen. smart! israel dödar en massa båtåkare. smart!

idag känns det som att världen trycker på "snälla var lite negativ"-knappen och bara ber om det. bara för det tänker jag vara glad idag. glad för att det finns saker att engagera sig i. glad för att jag bokat tre tågbiljetter för 700kr och glad för att imorgon är det seminarium och jag får veta hur det har gått på uppsatsen.

när jag var liten hade jag två förebilder. den första var pippi och den andra var ika i rutan. alla andra var rädda för ika i rutan, men jag (mammas utsago) "satt klistrad framför tv'n och sa åt alla att vara tysta när det var ika". kanske är det så att jag fortfarande tycker att det är hur coolt som helst att ha ett skelett som bästis, eller så gillade jag bara att hon hade fin frisyr.

jag var också livrädd för barbapappa. jag fann det otroligt obehagligt med dessa oformliga klumpar som formade sig till en massa saker. man såg inte fram eller bak på dem och alla hette samma sak. typ som någon slags blob-sekt. otroligt konformistiskt.

i alla fall så verkar det som att jag aldrig kommer att vara något annat än tvärt emot. min flexibilitet inför att gilla saker förblir obefintlig. kära lilla krumelur - jag vill aldrig bliva stur. ett motto som äntligen kan efterföljas nu när jag ska ta examen. jag vägrar! jag ska vara liten och bestämd hela livet.

RSS 2.0