väntan.

jag väntar på att bli klar. det här med opponering och framläggning och grejer är seg skit. det tar typ en vecka mellan varje moment och jag har inte direkt så mycket att göra emellan.

så då tänker jag. och tankarna går runt runt runt i cirklar i brist på nya saker att tänka på. ibland känns det bra, ibland känns det skit, mest av allt känns det som att jag behöver något nytt. lägenheten känns för liten för att vara i och alla saker som skrivs upp på att göra-listan känns enorma.

kanske är det för att jag nyss har börjat tänka på allt som har hänt de senaste åren. jag har fått definiera om många saker och det har fått mig att bli lite rädd för att vara för impulsiv. medan vissa lägger ner all sin tid på att framstå som perfekta inför andra har mitt största mål blivit att framstå som en bra person inför mig själv.

det ska jag ägna min sommar åt.

väntar.

jag väntar på att få fika med erika. idag har jag skrivit ut all "akademisk litteratur" till min vampyrkurs. det är typ 25 a4 sidor text. det är ju ingenting. böckerna gick på totalt 288 spänn och resten går att ladda ner. värt!

idag ska jag sy spexiga kläder till lördagens äventyr samt försöka göra klart den där goddamn hippie-kjolen som mamma har beställt. på agendan står även spenatpaj.

men varför får jag inte veta vilken uppsats jag ska läsa? går här sysslolös i linköping och undrar varför jag inte bara kan få vara klar. jag vill ha det här överstökat. nu!

åka båt.

vi har varit på finlandsfärja jag och daniel. det var hans mamma som fått något slags gratiserbjudande och vem vill missa tillfället att sjunga kareoke i paljettklänning? inte jag!

på båten var det fullt av white trash-folk. på bussen hem satt det en invandrarfamilj längst bak och talade på arabiska. white trash-folket blev sjukt passivt aggressiva och började prata jättehögt om att det var så jobbigt att folk pratade jättehögt på bussen. sen började dom göra kycklingljud och sa att de inte stod ut med allt "kackel". stört.

i övrigt hann vi med allt som man ska göra på vikingline. bland dessa saker ingår att köpa taxfreesprit och dricka i hytten, tjyvröka på toan, kolla på barbados, gå på mogendans, köpa och äta jättetoblerone, lyssna på radio i hytten, spy, däcka och sjunga ovan nämnd kareoke. hej hå!

katten och skatan

kola har skaffat en kompis. det är en skata. mer precist så är det den skata som tidigare i våras från mitt fönster syntes bygga ett stort bo på andra sidan gatan tillsammans med sin skat-kompanjon. i morse när jag tittade ut såg jag kola ligga på rygg mellan två cykelställ. han låg och solade i morgonsolen och skatan satt på cykelstället och hängde med honom. när han rörde sig hoppade skatan runt lite. det såg mysigt ut. om än ganska onormalt att en katt som blivit hackad i huvet av en fågel numera gillar att hänga med sådana. but what's normal anyway?

jag har lämnat in examensarbetet och fixat med prylar. nu är jag helt plötsligt ledig och måste fylla min dag med någonting. ska hjälpa daniel att flytta och amanda att sy. tills dess blir det nog lite boknörderi och en kopp te. man kan ju alltid ta och rota lite i sin tyglåda också. på fredag blir det stockholm, en tripp till e-town och sedan en båttur på viking line, helt sjukt white trash. jag ska ha paljettklänning och käka jättetoblerone och sjunga karaeoke. ha!

vaknade och hade den här låten på hjärnan.

måndag.

idag har jag:

- tvättat
- pysslat ihop en mumintavla:- bakat
- ätit cheez crunchers och kollat på gilmore girls
- sytt en kjol:- fått feedback på examensarbetet av malin som hade massa bra kommentarer
- konfronterat min handledare
- skrivit lite och skickat det till handledaren
- läst i min bok

idag ska jag:
- äta ärtsoppa med nybakt bröd
- kolla på katten i diskhon:/becca

onda cirklar.

spenderar mitt liv med att försöka fokusera på bra saker istället för dåliga. det kräver mycket koncentration. jag önskar att det var lättare.

90-talet.

igår var jag på någon slags 90-talsfest med mio och några till. det var meningen att man skulle vara utklädd men det var ingen. jag var utklädd till internet (90-talets mest revolutionerande uppfinning). det var det ingen som förstod. dock var det en äcklig kille som tog mig på brösten efter att ha köpt en öl som jag inte ville ha till mig. jag lackade och gick till stora torget och åt falafel istället. på vägen hem tänkte jag på hur jävla skönt det ska bli att slippa alla studenter.

ikväll blir det gammal film och förhoppningsvis chips.

/Becca

lite färdigare

hej hå!

nu har jag skrivit något som liknar en uppsats. den som känner att den har lust kan få läsa. hoppas det är bra så jag kan få sommarlov snart.

här finns den.

saker jag ska göra i helgen istället för att skriva uppsats:

- hänga med fä.
- gå på 90's fest med mio.
- åka på en loppis eller två.

nu vill jag ha kaffe.
det enkla livet är helt klart att föredra. mer sånt.

/becca

inte.

det går inte att skriva. jag vet inte vad jag håller på med. jag mår dåligt och är omotiverad. ingenting jag skriver blir bra. jag vet inte om jag gör rätt. jag vet inte hur man gör. det blir skit av alltihop och jag vill bara dö.

subjekt vs. objekt

B: men har du inte fattat det än? det är ju jag som är subjektet och du som är objektet i det här förhållandet.
D: ja men du behöver ju inte bete dig som en mansgris för det.

städning genomförd. skrivandet uppskjutet en dag, kaffe är bryggt och framtidsutsikterna goda.

kli kli kli

kola har dragit in loppor i hemmet. jag trodde att sådant bara hände på artonhundratalet eller i rosengård, men tydligen kan man även få loppor om man har ett litet odågedjur. jag har fått loppbett på armarna och det kliar en massa, tur att dom inte kan leva på människor. tack för det evolutionen, som tog bort vår päls!
nu måste allt som kan tvättas och resten saneras noggrannt. jag som har en uppsats att skriva!

gnäll gnäll gnäll.

kanske vore det trevligare att gå ut och sätta sig och läsa?fast det är ju rätt mysigt att ha katt ändå.

/becca

nya tider.

nytt jobb
ny lägenhet
nya tider.

jag finner det konstigt att vissa människor kan behandla andra hur som helst och ändå komma undan med det, medan andra människor får skit för minsta lilla. kanske är det för att vissa gör det mer diskret än andra. nu är det i alla fall nog och jag tänker aktivt gå in för att all skit som har hänt inte ska få bryta ner mig eller att ny skit som kan hända ska få röra mig i ryggen. de senaste åren har gjort mig till en svag person utan egen vilja eller självrespekt.

fast det är ju lite läskigt om jag skulle bli en sån som gnäller på min blogg om det. istället låg jag på sängen för några dagar sedan och lyssnade på bob dylan och gnällde om min existentiella ångest, ville bara testa om alla patetiska indieboys har en poäng med det de säger. det har de inte, men det muntrade upp mig att få håna dem.

istället för att ta till ovanstående verkningslösa åtgärder tänker jag rikta in mitt liv på att peppa inför hösten. planen är att flytta till malmö. det känns som det bästa planen jag har haft i hela mitt liv. för en gångs skull är hela jag med på det och jag känner bara pepp pepp pepp. det bästa med malmö kommer att vara att den skit som har hänt här inte kommer att göra sig påminnt i varje andetag. innan malmö blir det sommarlov med londonresa och förhoppningsvis mycket häng med alla vänner. jag vill sitta på en gräsmatta med en folköl, jag vill bada i en sjö och jag vill uppleva fina saker.

tills dess ska jag göra klart mitt examensarbete och jobba på att bli en starkare person.

/becca

RSS 2.0